Задна корица
Погледни внатре

ВНАТРЕШНИ КОНФЛИКТИ

Овде Хорнај ги опишува различните типови на личности и на конфликти. Укажува на тоа дека поголемиот број луѓе поминуваат низ различен број конфликти и дека сите употребуваат различни одбранбени механизми во однесувањето и во справувањето со сопствените немири. Така, личноста може во една ситуација да биде питома, а во друга агресивна или повремено да се повлече од светот во тишина и во изолација. Хорнај дава акцент на тоа како личноста одлучува да побара помош кога клучните функции на животот се во опасност. Книга за смирување на внатрешните конфликти и за пронаоѓање на вашиот спокој!

500 ден

Шифра: 978-608-201-400-5-1-1-1-1-1-1-1-1-2-1 Категории: ,
Број на страници

196

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-407-4

Автор

Карен ХОРНАЈ

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ВНАТРЕШНИ КОНФЛИКТИ”