Биографија

Слика на авторот

Дарко МИТРЕВСКИ

Дарко Митревски е роден во Скопје, Социјалистичка Република Македонија.
Врсник е на „Sticky Fingers” и „The Last Picture Show”.
Инаку е филмски сценарист и режисер.
Автор на телевизиските серии „Уа, шнајдери!” и „Досие Скопје”, како и на филмовите „Балканкан” и „Трето полувреме”.
Во слободно време живее и работи во Лос Анџелес, Калифорнија.
Остатокот од времето го троши на возење точак, слушање плочи и читање стрипови.