Биографија

Слика на авторот

Џозеф Форт ЊУТОН

Џозеф Форт Њутон (1876-1950) бил американски свештеник. Роден е во Тексас, а држел проповеди во повеќе држави во светот. Бил масон и ѝ служел на Големата ложа на Ајова. Пишувал проповеди и е автор на повеќе од 30 книги, а најпознат е по делата за масоните. Запаметен е по книгите: Ѕидарите, Човековата куќа, Река од години и многу други кои се преведени на многу јазици.