Задна корица
Погледни внатре

ЗЕН-БУДИЗМОТ И ПСИХОАНАЛИЗАТА

Кои разлики постојат помеѓу источната и западната мисла во врска со природата на човечкиот ум и нашата улога во космосот? Како зен-будизмот и психоанализата можат да ни помогнат во борбата да го реализираме целиот свој потенцијал како човечки суштества и членови на општеството? Дали мудроста на Истокот и на Западот можат да се обединат за да внесат смисла во нашите животи? Ова е брилијантна и семеjна студија за односот помеѓу двете патеки кон самосвеста – зен-будизмот и психоанализата. Овие два система се занимаваат со теоријата за човековата природа и со нивната примена, а придонесуваат за човековата благосостојба. Импресивно премостувајќи го јазот помеѓу источната духовност и западната наука имаат за цел исти нешта – надминување на алчноста во сите форми, сфаќање на сопственото битие и отворање на патот кон просветлување. Клучна книга во нашата потрага за разбирање на себе и на нашите животи.

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-421-0 Категории: ,
Број на страници

100

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-421-0

Автор

Дајсец СУЗУКИ и Ричард де МАРТИНО

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ЗЕН-БУДИЗМОТ И ПСИХОАНАЛИЗАТА”