Задна корица
Погледни внатре

ПСИХОЛОГИЈА И ПОЛИТИКА

В. Х. Р. РИВЕРС рекол: „Не можам да верувам дека политичките проблеми се разликуваат од оние во секој друг аспект на општествениот живот по тоа дека не можат да се решат со научни методи.“ Ваквото верување го поттикнало да одржи предавања за психолошката теорија на универзитетите, во бројни училишта и здруженија во Велика Британија и во Америка, а кои се отпечатени во оваа книга – сигурно највпечатлив облик на обраќање до парламентарните избирачи во историјата на политиката!

500 ден

Купете сега

Шифра: 12500121999-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

160

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-329-9

Автор

В. Х. Р. РИВЕРС

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ПСИХОЛОГИЈА И ПОЛИТИКА”

Можеби ќе ви се допадне…