Задна корица
Погледни внатре

ДЕЦАТА НА КОМУНИЗМОТ 2 >>> Луѓе на новата доба

Добрица Ќосиќ често ме прекоруваше дека сум ѝ забил нож во грб на неговата генерација.

Живојин Павловиќ напиша инспиративен есеј за мојата политичка порнографија.

Насекаде ме фалеа Данило Киш и Мирко Ковач.

Единствено Милован Данојлиќ ме напаѓаше три дена по ред на француското радио во Париз.

Никој не можеше да поверува дека некој моќен не стои зад мене и дека низ животот ме водат исклучиво лудата глава и чистата љубопитност. Во самоодбрана за случајно да не ме откријат и едноставно да ме тргнат, никогаш не демантирав дека работам за сите можни домашни и странски разузнавачки служби, затоа што таквите сомнежи долго ми беа практично единствената заштита.

 

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-464-7 Категории: ,
Број на страници

100

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-464-7

Автор

Миломир МАРИЌ

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ДЕЦАТА НА КОМУНИЗМОТ 2 >>> Луѓе на новата доба”