Задна корица
Погледни внатре

МАСОНСКИ ЛЕГЕНДИ

Во една древна легенда зависта, љубомората и горделивоста, претставуваат три глави на пеколниот демон, но тој демон е дух-гениј кај испревртените луѓе, кои го претставуваат тројца предавници. Во суштина масонската филозофија е иста со филозофијата на древната Кабала. Леви е најблескавиот, најоригиналниот и највпечатливиот објаснувач на окултната филозофија на Западот. Дури и два века по неговата смрт сè уште не се појавил никој да ја постави вистината на неговата мантија.

500 ден

Купете сега

Шифра: 12500121999-1-1-1-1-1-1-1-1 Категории: , Таг:
Број на страници

100

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-341-1

Автор

Елифас ЛЕВИ

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “МАСОНСКИ ЛЕГЕНДИ”

Можеби ќе ви се допадне…