Задна корица
Погледни внатре

МОЌТА НА ВИСТИНАТА

Искреноста е суштинска основа на секој силен карактер. Таа е компас на душата, чувар на совеста, пресудно мерило на исправноста. Вистината, пак, е најстарата од сите доблести. Кога еден човек ќе открие една голема вистина на природата, тој го има клучот за разбирање на милион појави; кога ќе зграби една голема вистина на моралот, тој во неа го има клучот за своето духовно пресоздавање.

500 ден

Купете сега

Шифра: 12500121999-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

108

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-330-5

Автор

Вилијам Џорџ ЏОРДАН

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “МОЌТА НА ВИСТИНАТА”

Можеби ќе ви се допадне…