Задна корица
Погледни внатре

ЕРАТА НА ГОЛЕМИОТ ПОДЕМ

САД на крајот на Граѓанската војна ќе ја открие состојбата на општеството кое сосем малку наликува на ова денешното. Тогаш била земја без трансконтинентални пруги, без телефони, автомобили, облакодери, хотели во вредност од милион долари, тролејбуси, или илјада други изуми кои денес ги обезбедуваат удобноста и комфорот на она што го нарекуваме американска цивилизација. Преку разговор со бизнисмените од тој период можеме да ја дознаеме неверојатната индустриската приказна на САД за една голема економска трансформација каква што светот дотогаш не видел.

500 ден

Купете сега

Шифра: 1250012149-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

172

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-352-7

Автор

Бертон Џ. ХЕНДРИК

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ЕРАТА НА ГОЛЕМИОТ ПОДЕМ”

Можеби ќе ви се допадне…