Задна корица
Погледни внатре

ЗА ЗАГОВОРИТЕ

Бидејќи заговорите се со толку опасни последици, како за владетелите така и за обичните луѓе, Макијавели чувствува потреба да проговори за нивната природа, зашто многу повеќе владетели ги загубиле животите и своите држави на овој начин отколку во отворена војна, од причини што бројот на оние на кои им е дадена

можноста да започнат отворена војна против некој владетел е многу мал, додека заговор против него може да организира буквално кој било…

500 ден

Купете сега

Шифра: 12500121999-1-1-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

160

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-331-2

Автор

Николо МАКИЈАВЕЛИ

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ЗА ЗАГОВОРИТЕ”

Можеби ќе ви се допадне…