Задна корица
Погледни внатре

Психологија на вниманието

Откријте зошто оваа мала книга е една од најзначајните во светската психологија. Психолозите направиле многу студии за ефектите на вниманието, но многу малку за неговиот механизам, а тоа е она што ќе го истражите овде. Исто така, вниманието e интелектуална состојба, и тоа е дополнителна карактеристика што треба да се забележи. Но, за да го разликуваме вниманието од други состојби мора да ја земеме предвид адаптацијата што во голема мерка го сочинува неговиот карактер. Прочитајте ја внимателно и научете за оваа фасцинантна функција и ќе откриете неверојатни работи за функцијата на мозокот.

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-500-2-1 Категории: , ,
Број на страници

230

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-491-3

Автор

Теодул РИБО