Задна корица
Погледни внатре

ПРЕСВРТИ ВО ДУХОВНИОТ ЖИВОТ

Според Штајнер, земјата е казан на космичка еволуција и земјината еволуција се остварува преку човештвото. Постојат пет пресвртни точки, или критични, преобразни моменти, а на секоја од овие точки ѝ соодветствува по една личност: Заратустра, Хермес, Мојсеј, Илија и Буда. Во нив, Штајнер дава прекрасни гледишта за езотеричната историја и ги покажува извонредните начини според кои е водена спиритуалната еволуција во подготовката за Исусовото појавување на земјата.

500 ден

Купете сега

Шифра: 12500121999-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

192

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-337-4

Автор

Рудолф ШТАЈНЕР

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ПРЕСВРТИ ВО ДУХОВНИОТ ЖИВОТ”

Можеби ќе ви се допадне…