ПРИКАЗНАТА ОД МИЛИОН ДОЛАРИ

Приказната од милион долари е неговиот најпознат криминалистички роман. Главниот лик e новинарот Џон Сендс кој ја открива тајната за венчавката на осуденичката Маргарет и на еден милионер кој е пронајден мртов. Тој помага во истрагата, но во исто време таа му е инспирација за да напише приказна од милион долари, која ќе го спаси од сиромаштијата. Романтика и мистерија, со класични пресврти и неизвесност, романот го задржува вниманието до последната страница. Шармантно и интересно четиво, а читателите ќе уживаат во секоја страница и во среќниот крај.

500 ден
Брз преглед
Купете сега

ПСИХОЛОГИЈА НА ЕМОЦИИТЕ

Најважното дело на Теодул Рибо за афективниот живот и почетна точка на сите негови понатамошни дела на оваа тема е Психологија на емоциите. Во него, тој се обидел да го стави на вистинското место проучувањето на чувствата и емоциите и да се бори против одреден интелектуализам. Основната идеја е дека афективниот живот доаѓа пред интелектуалниот живот, а чувството е примитивен факт и не зависи од идеите. Ова е основно четиво за емоционалната психологија. Научете сѐ за природата на емоцијата, помнењето на емоциите, сочувството и нежните емоции, егото и неговите емоционални манифестации, сексуалниот инстинкт, интелектуалното чувство…

500 ден
Брз преглед
Купете сега