Задна корица
Погледни внатре

Едукација на децата

Секое дете кое доаѓа на овој свет има право да стане толку големо и да постигне онолку колку што ќе му дозволат најдобрите можности. Нека сфати дека е тука за голема мисија. Набргу ќе почне да чувствува одговорност и ќе посака да знае како најдобро да ја исполни и спроведе целта на својот живот. Како да се разговара со децата е голема уметност. На најпозитивен начин кажете му дека може да биде она што се стреми или копнее да стане, и кажете му зошто. Објаснете му ги возвишените можности што постојат во него. Ќе го цени тој факт. Охрабрете го сè повеќе и повеќе да размислува за чудата на сопствениот живот. Во потсвеста на секој ум постои гениј. Охрабрете го да формира свои ментални ставови. Научете го дека неговиот живот е енергија во светот.

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-500-2-1-1-1 Категории: , ,
Број на страници

230

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-491-3

Автор

Кристијан Д. ЛАРСОН

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА