За издавачот

Издавачка куќа ЃУРЃА

ЃУРЃА е првата независна издавачка куќа во Македонија. Првиот наслов под знакот на ЃУРЃА излезе од печат на 19 декември 1987 година. Тоа беше стихозбирката „Римјани“ од Паско Кузман, со цртежи на академскиот сликар Божидар Дамјановски. Оттогаш сме издале над 600 наслови од најразлични области.

Книги на Издавачка куќа ЃУРЃА