Задна корица
Погледни внатре

ЧУДА И ИДОЛОПОКЛОНСТВО

Кратките и радикални есеи на Волтер за филозофските идеи од ангели до идолопоклонство, од чуда до злоба, даваат иронични забелешки за човечките верувања и ги исмеваат лицемерието и екстремната побожност.

Тој им се обраќа на пријателите и им вели да делуваат со разум и да ги препознаат лагите со кои ги хранат нивните владетели. Задолжително четиво за инспирација за сите мислители насекаде!

500 ден

Купете сега

Шифра: 1250012149-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

148

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-334-3

Автор

Франсоа ВОЛТЕР

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ЧУДА И ИДОЛОПОКЛОНСТВО”

Можеби ќе ви се допадне…