Задна корица
Погледни внатре

СОНУВАЧОТ

Почеток на 20 век, полски град некаде на југ, капитализмот полека го менува благородниот поредок, господата остануваат без пари, поранешните слуги се збогатуваат… Железнички касиер, деградиран благородник, понижен од својата работа и од животот, бега во соништата за друг свет, за големи патувања, за прекрасни градови… Дали ќе успее да ги оствари?

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-510-1 Категории: , ,