Задна корица
Погледни внатре

ЛАМБАТА НА СЕЌАВАЊЕТО

Раскин е без сомнение еден од најбрилијантните умови од викторијанската ера и страстен критичар на уметноста. Ги изложува своите сфаќања архитектурата,уметноста, знаењето, литературата и учењето.

Тврди дека античките градби мора да се зачуваат заради нивните длабоки и мистични врски со минатото и заради тоа што пренесуваат една вечна човечка вистина. Книгата изобилува со фантастични идеи, поддржани со целосни аргументи кои ја провоцираат сечија мисла.

500 ден

Купете сега

Шифра: 12500121999-1 Категории: ,
Број на страници

152

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-333-6

Автор

Џон РАСКИН

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ЛАМБАТА НА СЕЌАВАЊЕТО”

Можеби ќе ви се допадне…