Задна корица
Погледни внатре

СЛУЧАЈОТ ВАГНЕР

Во „Случајот Вагнер“, Ниче целосно се посветува на критика на Ричард Вагнер. Тој го претставува Вагнер како болест која го црпи животот од германската музика и која води кон културно опаѓање во современото општество. Оваа книга го покажува Ниче како добар музички критичар и му го отвора патот за понатамошните размислувања за природата на уметноста и за врската со здравјето на човештвото.

500 ден

Не е на залиха

Шифра: 1250012149-1-1-1-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

80

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-360-2

Автор

Фридрих НИЧЕ

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “СЛУЧАЈОТ ВАГНЕР”

Можеби ќе ви се допадне…