ЗА НЕРВОЗНИОТ КАРАКТЕР

Во оваа книга Адлер го прикажува резултатот од неговите проучувања и вели дека карактерните својства, нивниот принципиелен одраз во човековиот живот, според видот насоки за мислење, чувствување, сакање и дејствување се претставуваат како одбранбени механизми на човековата психа, кои поостро се истакнуваат штом некоја личност посака од фазата на несигурност да стигне до исполнување на своите фиктивни основни идеи. Овде Адлер вели дека индивидуалната психологија има значење на соблазнива мамка за душевниот живот, а зборува и за тенденцијата за обезвреднување, свирепост, совест, перверзија и невроза, самообвинување, самоизмачување, каење и за смислата на невротичарот за семеен живот.

500 ден
Брз преглед
Купете сега