САДАНА ИСПОЛНЕТ ЖИВОТ

Драг читателу, Садана е неверојатна збирка на духовни разговори кои ги водел Рабиндранат Тагоре со децата во неговото училиште во Болпур, Западен Бенгал. Со собраните мудрости од Истокот, Садана е една од најмудрите книги кои некогаш ќе ги прочиташ! Топло ја препорачуваме на сите кои се во потрага по духовна мудрост.

500 ден
Брз преглед
Купете сега

УБЕДУВАЊЕ

Дваесет и седумгодишната Ен Елиот е најстарата хероина на брилијантната Остин. Осум години пред да започне приказната, таа е верена за еден офицер, Фредерик Вентворт, но ја раскинува свршувачката, бидејќи нејзината пријателка ја убедува дека тие двајца не се еден за друг. По раскинувањето, Ен се кае. Подоцна, кога Вентворт ќе се врати како богат и успешен капетан, дознава дека семејството на Ен е во финансиска криза. Целата напнатост во книгата се врти околу едно прашање: дали Ен и Вентворт ќе ја обноват нивната љубов?

500 ден
Брз преглед
Купете сега