Задна корица
Погледни внатре

БЕГСТВО ВО БУДИМ

Оваа книга е една од најдобрите класици од чешката книжевна ризница, која има моќ да инспирира дури и денес поради разбирливиот и модерен дискурс што ја прави актуелна и блиска до современиот читател. Кога раскажува Ванчура, тоа го прави со љубов. А љубовта ги објаснува сите мистерии и ги поништува сите други закони. Покрај љубовта како основа за одредени животни одлуки, главната линија на акција во оваа книга се неуспешните соништа. Романот го следи животот на Јана, млада студентка која живее во Прага и бега со нејзиниот љубовник во Будим. Нејзиното бегство и напуштањето на нејзината мајка ги изненадува и ги разочарува сите. Но, откако се мажи за својот сакан, таа наскоро сфаќа дека љубовта не е доволна за да се обезбеди среќа…

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-500-2-1-1 Категории: , ,
Број на страници

230

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-491-3

Автор

Владислав ВАНЧУРА