Задна корица
Погледни внатре

КРАТКИ ПОЕМИ ЗА НАЈМЛАДИТЕ БОЕМИ

Збирката поезија „Кратки поеми за најмладите боеми“ е богата поетска ризница, мозаик од емотивни пораки, идна училишна лектира, изобилство на едноставни детски песнички, но со моќни пораки низ стиховите, преку кои авторот ни ги соопштува сопствените длабоки согледувања и сознанија за детските стравови и дава свои совети за најважните и најнужните нивни потреби. Мотивот кој најмногу го третира е вечната мистичност на детската искреност, нивната кротка невиност и, во исто време, љубопитноста на детското срце.

Генерално опфатени се најважните животни вредности за кои секое дете треба да има почит и да ги негува.

500 ден

Шифра: 978-608-201-470-8 Категории: ,
Број на страници

100

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-404-3

Автор

Александар С. ТРАЈКОВСКИ

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “КРАТКИ ПОЕМИ ЗА НАЈМЛАДИТЕ БОЕМИ”