Задна корица
Погледни внатре

МОЈОТ ПОРЕДОК НА СВЕТОТ

Во Мојот поредок на светот, Адолф Хитлер ги изнел своите мисли за надворешната политика на Германија, за расата и волјата во борбата за моќ, за германските потреби и цели, политичките планови на вториот Рајх, како и за целите на Германија. Напишана е по Мојата борба, а денес овие историски документи ни даваат увид во умот и во намерите на една од најпознатите политички фигури на 20 век. Книгата, исто така, ни го прикажува развојот на идеи кои требаше да ја обликуваат надворешната политика на Хитлер по 1933 година. Ги содржи сите обележја на Хитлер, заедно со застрашувачкото, постојано верување во војна и насилство како средства за да се осигури дека Германија ќе владее со светот

500 ден

Шифра: 978-608-201-400-5-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

336

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-411-1

Автор

Адолф ХИТЛЕР

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “МОЈОТ ПОРЕДОК НА СВЕТОТ”