Задна корица
Погледни внатре

ПОЗНАВАЊЕ НА ЧОВЕКОТ ОДНОСОТ МЕЃУ ПОЛОВИТЕ

Човекот во исполнувањето на трите основни задачи на животот (љубов, професија и друштво), го покажува и стремежот да биде почитуван и надмоќен. Со тоа започнала поделбата на работата на посебни патеки, кои и денес прават човековата култура да биде одбележана со пресудната надмоќ на мажите која е пресудна врз влијанието на положбата на жената. Зошто по своја волја да одлучуваат за формите на живот и да го одредуваат начинот на животот на жените и какви се нивните предрасуди за ниската вредност на жената?

500 ден

Купете сега

Шифра: 1250012149-1-1-1-1-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

108

Димензии

11,5 х 18,5 см

ISBN

978-608-201-354-1

Автор

Алфред АДЛЕР

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ПОЗНАВАЊЕ НА ЧОВЕКОТ ОДНОСОТ МЕЃУ ПОЛОВИТЕ”

Можеби ќе ви се допадне…