Задна корица
Погледни внатре

ПСИХОЛОГИЈА НА ЕМОЦИИТЕ

Најважното дело на Теодул Рибо за афективниот живот и почетна точка на сите негови понатамошни дела на оваа тема е Психологија на емоциите. Во него, тој се обидел да го стави на вистинското место проучувањето на чувствата и емоциите и да се бори против одреден интелектуализам. Основната идеја е дека афективниот живот доаѓа пред интелектуалниот живот, а чувството е примитивен факт и не зависи од идеите. Ова е основно четиво за емоционалната психологија. Научете сѐ за природата на емоцијата, помнењето на емоциите, сочувството и нежните емоции, егото и неговите емоционални манифестации, сексуалниот инстинкт, интелектуалното чувство…

Број на страници

224

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-386-2

Автор

Теодул РИБО

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ПСИХОЛОГИЈА НА ЕМОЦИИТЕ”