Задна корица
Погледни внатре

СЕМОЌНОТО ЈАС

Среќата, во најголем дел, се наоѓа на дофат на индивидуата. Среќата доаѓа одвнатре, а не однадвор. Спокојот, отсуството на грижи, раздразливоста, постојаниот немир кој го нарекуваме несреќа, е под контрола на секој поединец. Точно е дека патот до среќата може да биде тежок ако долго време сме биле навикнати да одиме по патот на нарцизмот, но подеднакво е точно и дека, ако трпеливо и систематски се следи советот кој е даден во оваа книга, како резултат на тоа ќе биде постигната многу посреќна рамка на умот. Денес е докажано дека среќата не им доаѓа на оние кои ја бараат, туку на оние кои можат да се прилагодат на реалноста, односно оние кои можат да го контролираат својот нарцизам. „Среќата е овде, среќата е секаде, само ако не ве изневери добро контролираниот ум.“

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-500-2 Категории: , ,
Број на страници

230

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-491-3

Автор

Пол Бусфилд

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА