Задна корица
Погледни внатре

Упорност

Од сите модерни „клучеви на успехот“ никој полесно не ги отклучува вратите на животот колку упорноста. Aвторот е посветен да го научи читателот како да се здобие со таа морална сила која води до развој и постигнување на таа цел, учи на самоконтрола преку влијанието на волјата, и го води несигурниот човек кон пат на самопочит и упорност. Сите големи резултати се постигнуваат со постојан умерен напор, и со умерено, но интелигентно и редовно работење славните луѓе ги запишале своите имиња на свитокот на потомството. Добро е да го едуцирате вашиот ум за вежбање на снагата на волјата, самоконтролата, дедукцијата и сите други квалитети кои се обединуваат за да го формираат пиедесталот, на кој потоа ќе може да се постави упорноста, ќерката на мудроста и надежта. Сè успева кај човекот кој има волја и упорност, а ништо не успева кај оној кој намерно ги игнорира сите негови можности да направи поволен наклон кон среќа која би му служела за остварување на неговата цел. Верувајте во себе и запаметете дека упорноста е силен лост!

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-501-9 Категории: , ,
Број на страници

230

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-491-3

Автор

X. БЕСЕР

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА