Задна корица
Погледни внатре

ЉУБОВ, ОМРАЗА, ЛЕКУВАЊЕ

Оваа книга ќе ви помогне да изградите подобра емоционална врска со другите, но и да се откриете себеси. Ќе прочитате за некои од несвесните ментални процеси кои лежат во основата на чувствата и делувањето. Од една страна импулсите на љубовта, а од друга страна интеракцијата на омразата и агресијата. Два еминентни психолози дискутираат за инстинктивните извори на емоцијата – Мелани КЛАЈН, чие учење довело до формирање на еден од најпознатите правци во психоанализата, познат како Клајнова психоанализа, и Џоун РИВИЕР, британска психоаналитичарка и преведувачка на Фројд. Разберете ја важноста на емоциите и нивниот понатамошен развиток. Ова ремек-дело е класичен водич до човековата психа и до несвесните агресии, кои денес стануваат сè поприсутни и пообемни, па оттаму е нужно нивно препознавање и лекување. Бидете архитекти на сопствената среќа!

500 ден

Шифра: 978-608-201-461-6 Категории: ,
Број на страници

100

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-461-6

Автор

Мелани КЛАЈН и Џоун РИВИЕР

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ЉУБОВ, ОМРАЗА, ЛЕКУВАЊЕ”