Задна корица
Погледни внатре

ПРОБЛЕМАТИЧНОТО ДЕТЕ

Кога ќе погледнеме едно дете, знаеме дека во него не постои ништо лошо. Тоа во себе носи животна сила. Неговата волја, односно неговата несвесна потреба, е да живее. Неговата животна сила го поттикнува да јаде, да си го истражува телото, да си ги задоволува желбите. Но, секој родител го учи своето дете како да живее. Наскоро детето се соочува со цел еден систем на забрани. Ова е лошо, она е валкано, тоа е себично. Така, детето се судира со гласот на подучувањето и верува дека моралното подучување е тоа кое детето го прави лошо. Затоа, потребно е да се разберат желбите на детето, да се дознае зошто детето изразува љубов, омраза или љубомора, зошто станува мрзеливо и најважно од сѐ, како ние можеме да ја примениме психологијата за да му помогнеме. Книга која ќе ви помогне вистински да го запознаете своето дете и да  изградите квалитетна врска со него.

500 ден

Шифра: 978-608-201-400-5-1-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

216

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-413-5

Автор

Александер Сатерленд НИЛ

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ПРОБЛЕМАТИЧНОТО ДЕТЕ”