Задна корица
Погледни внатре

ПРОДУКТИВНО РАЗМИСЛУВАЊЕ

Оваа книга е од фундаментална важност за вистинско разбирање на продуктивното размислување. Водејќи го читателот низ повеќеслојното тело на мислата, Вертхајмер ги истакнува продуктивните наспроти автоматските мисловни процеси и нивните ефекти во многу области од животот. Се состои од многу креативни процеси на размислување, меѓу кои и проблемот на фокусирањето, како најзначаен фактор за размислувањето, најпродуктивните игри во училиштето, а вклучена е и познатата задача која Вертхајмер му ја испратил на познатиот научник Алберт Ајнштајн. Ова е учење кое малите умови нема да ги вежба едноставно да го запомнуваат она што го мислеле големите умови, туку ќе ги вежба самите да станат големи.

500 ден

Шифра: ISBN 978-608-201-454-8 Категории: ,
Број на страници

100

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

ISBN 978-608-201-454-8

Автор

Макс ВЕРТХАЈМЕР

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ПРОДУКТИВНО РАЗМИСЛУВАЊЕ”