Задна корица
Погледни внатре

РАЗВОЈ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЈАТА КАЈ ДЕТЕТО

Мерењето на интелигенцијата е, можеби, најчесто повторуваниот израз во психологијата во последниве неколку години. Оваа значајна и денес актуелна книга дава извонредни податоци и материјали кои можат да ги расветлат интелектуалниот и моралниот карактер на децата. Авторите ја одредиле законитоста на интелектуалниот развој, успеале да пронајдат метод за мерење на интелигенцијата и да ја проучат различноста на нивните интелектуални способности, а благодарение на нивниот труд, родителите имаат можност да создадат претстава за детето во текот на неговиот развој. Задолжителна книга за секој родител!

500 ден

Шифра: 978-608-201-400-5-1-1-1-1-1-1-1-1 Категории: ,
Број на страници

154

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-409-8

Автор

Алфред БИНЕ,

Теодор СИМОН

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “РАЗВОЈ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЈАТА КАЈ ДЕТЕТО”