Задна корица
Погледни внатре

ЅИДАРИТЕ

Ѕидарите се смета за една од најдобрите книги на оваа тема. Њутон овде ги поставува темелите на масонството во неговите дела за историјата, значењето и филозофијата на занаетот. За разлика од другите дела од ваков тип, овде нема набројување на факти и датуми, туку оваа книга се базира на наративот за да се даде длабок увид во основата на занаетот. Ќе прочитате сѐ за навестувањата и предвидувањата на масонството, за Редот на градителите и за карактерот, верата и филозофијата на масонството и неговото влијание на општеството и државата. Откријте го мистицизмот на масонството и неговото влијание врз случувањата денес.

500 ден

Шифра: 978-608-201-400-5-1 Категории: ,
Број на страници

254

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-401-2

Автор

Џозеф Форт ЊУТОН

Издавач

Издавачка куќа ЃУРЃА

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ЅИДАРИТЕ”