Задна корица
Погледни внатре

ПСИХОЛОГИЈА НА ЉУБОВТА

Најзначајните дела на Фројд за љубовта и сексуалноста. Оваа книга нуди вистински пристап кон механизмот на љубовта и ги спојува главните придонеси на Фројд во психологијата на љубовта. Неговите дискусии дека не постои сексуалност без фантазија, свесно или несвесно, ни ги менуваат социјалните, културните и интелектуалните ставови кон сексуалниот живот.  Психологија на љубовта е четиво кое е од суштинско значење, а ги содржи познатиот случај на Дора, Трите расправи за сексуална теорија, „Дете е тепано“ , За универзалната тенденција за деградација во сферата на љубовта, Табу за девственоста итн.

 

 

Број на страници

360

Димензии

12,5 x 20 см

ISBN

978-608-201-387-9

Автор

Сигмунд ФРОЈД

Мислења

Сè уште нема мислења.

Бидете првиот да даде мислење за “ПСИХОЛОГИЈА НА ЉУБОВТА”

Можеби ќе ви се допадне…